Številne raziskave in študije kažejo, da je prisotnost tehnologije digitalnega obveščanja v zdravstvu in celotnem zdravstvenem sistemu zadnje čase skorajda nuja. Študije primera na posameznih bolnišnicah v Združenem kraljestvu kažejo pozitivno plat vključevanja rešitev digitalnega obveščanja. Vsekakor pa je korak s časom izjemno pomemben dejavnik v času pandemije.

Prva študija sega v leto 2015, ko se je bolnišnica Farnham Road Hospital v Surrey-u preselila v novo zgradbo in začela uporabljati nove prostore. Takrat so začeli razmišljati o digitalni rešitvi, ki bi zagotovila interno komunikacijo tako osebju kot pacientom. Niso želeli več staromodnih in neurejenih oglasnih desk, želeli so sodoben prikazovalnik sporočil. Imeli so sicer kar nekaj zahtev, ki pa jim je bila digitalna tehnologija vsekakor kos. Zaslon, nameščen v javnem prostoru, je moral biti odporen na zunanje vplive, kot so poškodbe ali vandalizem.  Prav zato ga je moralo odlikovati robustno ohišje in kaljeni sprednji del. Zaslon je moral biti takšen, da ga ni mogoče upravljati ali spreminjati njegove nameščene vsebine z zunanjimi elementi, omogočati je moral posodabljanje vsebin na daljavo. Želeli so možnost povezave preko Etherneta ali z možnostjo Wi-fi povezave. Prava rešitev za ta projekt so bili InSign – Zasloni za oglaševanje s sitemom Android. Ta zaslon omogoča tudi pokončno usmeritev, kar so v bolnišnici tudi potrebovali. Zaradi visokih varnostnih omejitev je bilo treba prilagoditi zaslon za sodelovanje z strežnikom. Zaslon je bil tako pripravljen za uporabo in vsekakor zadovoljil pričakovanja bolnišnice.

InSign – zaslon za oglaševanje s sistemom Android za prikaz razporeda terminov v ambulanti
InSign – profesinoalni zaslon za prikaz obvestil in zanimivosti v čakalnici
InSign – zaslon za oglaševanje s sistemom Android v bolnišničnem hodniku

Nato je leta 2019 svoja vrata odprl novi zdravstveni center New Gorbals v Glasgowu. Ustanova ponuja dostop do številnih zdravstvenih storitev in dodatne oskrbe. Na voljo so 4 ordinacije splošne medicine, fizioterapije, zobozdravstvenih storitev in oddelka za duševno zdravje otrok. Zgradbo so želeli opremiti moderno, kar pa seveda vključuje tudi interaktivno tehnologijo. Umestiti so želeli zaslone, ki bi delovali 24 ur, 7 dni v tednu, brez zunanjih gumbov ali kontrolnikov, tako da na zaslonih ni mogoče ničesar spreminjati, ko so v javni nastavitvi. Postavljene so bile tudi zahteve glede lokacij namestitve, zasloni, ko so bili naloženi z vsebinami jih ni bilo treba redno posodabljati. Zahtevali so 5-letno garancijo. Odgovor na vse to sta bila 22-palčni in 32-palčni InSign – Zaslon za oglaševanje s sistemom Android, ki sta ustrezala vsem postavljenim zahtevam in sta bila tudi stroškovno ustrezna. Za izpolnitev vseh zahtev se je na obstoječo 3-letno garancijo dodala še podaljšana garancija za dve leti.

Leto 2020 pa ni bilo samo leto sprememb za vse nas, ko nas je doletela pandemija, postavilo je povsem nov nivo prisotnosti rešitev digitalnega obveščanja v zdravstvu. Ena izmed najznamenitejših bolnišnic v Londonu, bolnišnica St Thomas’s je hitro odreagirala na nove potrebe v zvezi s tovrstno tehnologijo in se tako prilagodila hitro spreminjajoči se situaciji. S pomočjo dveh InSign – 55-palčnih Samostoječih digitalnih plakatov s sistemom Android so brez dodatnih namestitev prihranili čas in informacije takoj začeli predajati javnosti. Zamisel, da preko digitalnega zaslona svoje obiskovalce, zaposlene in paciente, obveščajo o najnovejših informacijah in nasvetih, posredujejo pomembna sporočila in navodila (na primer navodila za umivanje rok, držanje varne razdalje…), je zagotovo postala trend današnjega časa. Osebje lahko preko omrežne povezave ali USB ključka in tudi na daljavo, z uporabo CMS-ja, preprosto posodablja vsebino. Ker pa je ta digitalna rešitev tudi prenosna, je to olajšalo namen zaslonov v bolnišnici, saj lahko zaslone brez težav premaknejo kadarkoli in kamorkoli. Zaslone so kasneje uspešno uporabili v namen kampanje na družbenih omrežjih, kjer so v znak zahvale predanim uslužbencem in prostovoljcem, ki so nesebično kakorkoli pomagali obolelim, objavljali slike in zahvale.

InSign – zaslon za oglaševanje z razkužilom – edinstvena kombinacija razkužila in zaslona

Vsekakor bi bila primerna rešitev za tovrstno okolje tudi InSign – Zaslon za razkuževanje z razkužilom, saj živimo v času ko je higiena izrednega pomena. Druga tovrstna rešitev, InSign – Zaslon s termometrom in prepoznavo obraza, je enostavna rešitev za brezkontaktno merjenje telesne temperature in prepoznavanje obraza s priloženo programsko opremo.

Interna izobraževanja in usposabljanja so vsakodnevna praksa vseh zdravstvenih institucij. Vedno več institucij se odloča, da svoje predavalnice in učilnice digitalizirajo in opremljajo z interaktivnimi zasloni, ki nadomeščajo projektorje, piši-briši table, flip charte, zvočnike, ipd. Najpriljubljenejši model za ta namen uporabe v zdravstvu je interaktivni zaslon SMART Board 6000S. 4K UHD LED zaslon zagotavlja optimalno jasnost slike. Tehnologija dotika HyPr Touch ™ with InGlass™ pa predstavlja najzmogljivejšo rešitev dotika in digitalnega črnila na tržišču. Uporabnik tako enostavno dvigne pisalo in začne pisati po želeni vsebini, pa najsibo to PowerPoint predstavitev, digitalna bela tabla, PDF dokument ali karkoli druga. Njegovi zapiski ostanejo shranjeni v digitalni obliki in jih lahko vsak trenutek z udeleženci izobraževanja.

Če povzamemo študije in raziskave, ugotovimo, da se svet spreminja, kakor se tudi zahteve v zvezi s tehnologijo vzpenjajo na povsem drug nivo. Odgovor vsemu temu so zagotovo inovativne rešitve, ki so iz dneva v dan bolj prisotne na vseh področjih življenja. Kvalitetne in učinkovite rešitve so tiste, ki olajšajo delo, posredovanje informacij in napotkov, ki jih je v zdravstvenem sistemu vse več. In so nenazadnje ključnega pomena pri ohranjanju nacionalnega zdravja. Predvsem pa pri ozaveščanju in predajanju pomembnih informacij javnosti.

Interaktivni zaslon SMART Board 6000S – prihodnost izobraževanj je v interaktivnosti