Hiša jezikov je jezikovna šola z več kot 20-letno tradicijo poučevanja tujih jezikov, ki teži k nenehnemu razvoju. Njihovi pedagoški procesi vključujejo najsodobnejše pristope. Vsem udeležencem, ki jih je jezikovnih tečajev omogočajo sodoben in učinkovit način učenja kateregakoli tujega jezika.

Hiša jezikov d.o.o.

Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor
Slovenija

HIŠA JEZIKOV Z INTERAKTIVNO TEHNOLOGIJO SKOZI ČAS

Podjetje je naklonjeno inovativni tehnologiji, za katero so prepričani, da pripomore h kvaliteti in edinstvenosti njihovih storitev. Raziskava je pokazala, da s  tovrstnim pristopom strankam olajšajo učni proces in vzbujajo v njih dodatno zaupanje. Tako so se že na začetku svoje poslovne poti odločili za uporabo interaktivnih tabel SMART Board, saj so bili prepričani, da kombinacija pripadajoče programske opreme in lastnih spletnih učilnic interakcijo s tečajniki samo še nadgradi.

Leta 2019, ko se je podjetje preselilo v nove poslovne prostore, so svoje nove učilnice začeli opremljati z interaktivnimi zasloni na dotik SMART Board serije 6000. Podjetje SMART Technologies jih je prepričalo že s kvalitetnimi interaktivnimi tablami. Te bi jim še naprej služile, a so se kljub temu odločili svojo opremo popolnoma posodobiti, saj z uporabo interaktivnih zaslonov niso potrebovali več dodatnih projektorjev, ki so potrebovali čiščenje, menjavo žarnic in izgubljali na svetilnosti ter kontrastu. Nakup zaslonov je bila za njih vsekakor enostavna odločitev. Ti so vsekakor enostavnejši za uporabo, ni sence, ki ovira učitelja, ni potrebe po kalibraciji, hkrati pa so zasloni veliko bolj varčni.

Pripadajoča programska oprema Smart Learnig Suite oziroma Smart Notebook je za tovrstno poučevanje odlična rešitev. Učitelji svoje aktivnosti izvajajo v programu SMART Notebook in ga nato v pdf obliki delijo s svojimi tečajniki v spletni učilnici. Ker so zasloni tako enostavni za uporabo, so jih učitelji hitro usvojili in začeli uporabljati.

Uporaba te interaktivne rešitve jim je še dodatno olajšala učne procese in dodala vrednost njihovemu načinu izobraževanja. Učitelji zdaj lahko še nazornejše in učinkoviteje podajajo učno snov. Zasloni so jim olajšali delo, saj zdaj porabijo veliko manj časa za pripravo na učno uro. Omogočajo namreč  enostavno pripravo zanimivih interaktivnih učnih ur. Pravtako lahko vključijo v učni proces multi-medijske vire, ankete in tako omogočijo učencem neposredno interakcijo, kar pa je pri učenju tujih jezikov ključnega pomena.

Študija je pokazala, da skupinska aktivnost še kako dobrodošla v učnem procesu. Ko pa se zato uporabi še interaktivna tehnologija, učenci pristopajo veliko bolj samozavestno.

HIŠA JEZIKOV IN EPIDEMIJA

Leto 2020 je bilo, kot za vse nas, tudi za Hišo jezikov prelomno leto. Od podjetja je situacija, ki je nastala z razglašeno epidemijo, zahtevala takojšnjo prilagoditev učnih procesov in podajanja snovi. Z začetkom poučevanja na daljavo so bili interaktivni zasloni dobra osnova, manjkali pa so še dodatni pripomočki, ki bi tovrstno delo nadgradili. Zato so naše podjetje prosili za pomoč pri iskanju inovativnih rešitev.

ŽELJE JEZIKOVNE ŠOLE IN PREGLED POTREB

Po pregledu stanja in želja, smo ugotovili, da je za Hišo Jezikov najboljša rešitev implementacija MS Teams videokonferenčnega programa, skupaj s kamerami Yealink UVC30 in MS Teams certificiranimi brezžičnimi zvočniki/mikrofoni CP-900.

Poleg varčnosti in lažje uporabe interaktivni zasloni SMART Board prinašajo še veliko več, tako da so v Hiši jezikov navdušeni tudi nad senzorjem prisotnosti, ki omogoča, da se zaslon sam ugasne po tečaju, ko v učilnici ni nikogar.

REŠITVE SO PRINESLE OBOJESTRANSKO ZADOVOLJSTVO

Hiša jezikov  je z našimi rešitvami zelo zadovoljna. Ostaja naš zvesti poslovni partner.

Projekt je pa je s svojo inovativnostjo in uspešnostjo vzbudil zanimanje še veliko podobnim podjetjem.