Delovna mesta se nenehno razvijajo, da bi sledila tehnološkemu napredku in pričakovanjem zaposlenih ter strank. Pandemija je ta razvoj še pospešila, saj so se ljudje po vsem svetu nenadoma morali prilagoditi novim načinom dela.

Večino osebnih sestankov in potovanj so zamenjali video klici na daljavo.
Uporabniki so se tako navadili, da lahko od koderkoli hitro in enostavno opravijo poslovni razgovor, pa naj gre za manjša podjetja, ki si le izmenjujejo različne informacije, ali pa za večje organizacije, ki na daljavo vodijo kar celotne sestanke. Ob izrazu video konferenca najprej pomislimo na kamero in programsko opremo, ki njeno uporabo omogoča. V resnici je to le del celotnega sistema, ki omogoča uporabo te napredne zvočne in video tehnologije.

Katero opremo izbrati za izvajanje sestanka na daljavo?

Za izvedbo kakovostnega in učinkovitega sestanka na daljavo je treba izbrati tudi primerno tehnologijo. Želimo namreč, da so udeleženci v enakovrednem položaju kot takrat, ko smo sestanek vodili v živo. Na podlagi raziskav in izkušenj se je za najboljšo rešitev izkazala uporaba interaktivnega zaslona v kombinaciji
z videokonferenčnim sistemom. Kot eni izmed najboljših in najdlje na tržišču so zagotovo interaktivni zasloni SMART Board, ki imajo vsa potrebna orodja, da olajšajo delo z že poznanimi programi. S pripadajočo opremo hkrati še dodatno omogočajo, da je delo na daljavo še enostavnejše, saj lahko udeleženci video klica tudi interaktivno sodelujejo. Ko interaktivnemu zaslonu SMART Board dodamo še zmogljivo videokonferenčno kamero (denimo Yealink UVC30) in videokonferenčni zvočnik z usmerjenimi mikrofoni (kot je Yealink CP900), dobimo zmogljiv interaktivni videokonferenčni sistem, ki se je izkazal kot odlična rešitev za izvajanje sestankov na daljavo. Če pa bi želeli interaktivnemu zaslonu dodati le eno All-In-One videokonferenčno rešitev, se je ničkolikokrat že izkazala rešitev Yealink UVC40, ki je odličen sistem za majhne in srednje velike prostore.

Kako poteka sestanek na daljavo z interaktivnim videokonferenčnim sistemom?

Interaktivni videokonferenčni sistem s SMART Board interaktivnim zaslonom omogoča učinkovito interaktivno sodelovanje udeležencev z vsega sveta ter tudi tistih, ki so skupaj v prostoru. Enostavna in intuitivna uporaba omogoča, da obstoječe vsebine v obstoječih programih nadgradite in dopolnjujete. Prek izbranega videokonferenčnega programa (Teams, Zoom, Meet …) delite vsebino interaktivnega zaslona ter jo lahko hkrati dopolnjujete, gradite in na novo ustvarjate. Na zaslonu nameščena videokonferenčna kamera zagotavlja, da vas udeleženci vidijo, videokonferenčni zvočnik z usmerjenimi mikrofoni pa poskrbi za čist zvok in jasno slišno razlago. Prisotni tako dobijo polno sliko dogajanja, saj spremljajo vsebino na zaslonu v živo, govornika in prisotne v prostoru pa tudi vidijo in slišijo.

Kako poteka vpeljava opreme v poslovni proces?

V podjetju Inovatio so specializirani za sodobne tehnologije, predvsem interaktivne rešitve in komplementarne produkte. Lahko se pohvalijo, da so eni redkih v tem delu Evrope, ki so popolnoma specializirani za implementacijo interaktivnih rešitev v delovna okolja, zato se zavedajo pomembnosti učinkovitega vodenja sestankov na daljavo. Za vas lahko pripravijo celoten načrt, zasnovo in vpeljavo interaktivnih zaslonov SMART Board ter videokonferenčne opreme Yealink glede na vaše želje, zahteve in zmožnosti. Poleg svetovanja in namestitve opreme v prostor nudijo tudi različne oblike usposabljanj in vam tako približajo novo tehnologijo ter nov način izobraževanja, ki v teh časih vsekakor postaja stalnica. Dolgoletne izkušnje z interaktivno tehnologijo so namreč pokazale, da le pravilna vpeljava omogoča polni izkoristek ne glede na to, ali gre za videokonferenčno uporabo ali uporabo za sestanke v sejnih sobah. Pred samim nakupom pa lahko vse rešitve tudi preizkusite v njihovem demo centru v Ljubljani in Mariboru.