EdTech Digest je vodilna svetovna programska platforma za spremljanje inovativnih učnih orodij in trendov na področju izobraževanja, ki usmerjajo prihodnost učenja. Programsko opremo Promethean ClassFlow je razglasila za zmagovalko in prejemnico velike nagrade EdTech Awards 2021 v kategoriji E-učenje in druge hibridne oblike poučevanja. V kategoriji Strojne opreme za poučevanje pa je bil Promethenn nominiran med 10 finalistov, s svojimi interaktivnimi zasloni serije ActivPanel Elements.  Tudi Prometheanova programska oprema Learn Promethean si je prislužila nominacijo med finaliste v kategoriji Profesionalna razvojna učna oprema.

Programska oprema v oblaku ClassFlow pa je v letošnjem letu prejela še eno prestižno nagrado. Eden izmed vodilnih medijev na področju izobraževanja, Tech&Learning, ji je podelil nagrado odličnosti za najboljšo rešitev v kategoriji Najboljša učna orodja za poučevanje na daljavo. Nagrada je bila letos sicer podeljena prvič.

Nagrade EdTech Awards, ki se podeljujejo že več kot deset let, slovijo kot najprestižnejša priznanja. Vsako leto se podeljujejo za presežke na področju razvoja izobraževalnih tehnologij, s katerimi se piše prihodnost učnih izkušenj.

Pri ocenjevanju se upoštevajo številni strokovni kriteriji, predvsem pa njihova pedagoška uporabnost, učinkovitost, podpora, enostavnost, vrednost in potencial. Okvir za nominacije nagrajencev predstavljajo tri glavne kategorije: sodobna učna orodja; posamezniki in posameznice, ki izstopajo v različnih segmentih izobraževalnih procesov; oblikovalci trendov prihodnosti. Vsebinsko pa nagrade zajemajo vsa izobraževalna obdobja od osnovnega do visokega šolstva in izobraževalne procese v podjetništvu ter v družbi na splošno.

“V času, ko je celotno človeštvo na nepredstavljivi preizkušnji, so se izrazito razkrile (ne)zmožnosti vsakega posameznika. V teh razmerah pa je prišla do izraza praktičnost in neskončna uporabnost ter prilagodljivost tehnologij 21. stoletja. Voditelji in inovatorji so s svojimi naprednimi orodji, tehnologijami in spretnostjo poskrbeli, da je svet ostal povezan. Ponovno se je izkazalo, da je človeški duh nezlomljiv.”

“Promethean že več kot 20 let ponuja izobraževalna orodja in tehnologije, ki ustrezajo različnim slogom poučevanja in učenja,” je povedala Cheryl Miller, direktorica trženja pri Prometheanu. In nadaljevala: “Pandemija nas je potisnila v situacijo, ko smo se morali prilagoditi takoj. Narediti je bilo treba hitre premike na področju izobraževanja. Ponosni smo, da smo prejeli nagrado EdTech za e-učenje in druge hibridne oblike poučevanja. Veselimo se prihodnosti izobraževanja. Prepričani smo, da bomo na vsakem koraku svojim strankam in partnerjem omogočili najboljšo opremljenost in podporo za vsa učna okolja.”

Victor Rivero, glavni urednik EdTech Digest-a

V začetku leta 2020 so se morali vsi udeleženci učnih procesov dobesedno čez noč prilagoditi na poučevanje in učenje na daljavo v najrazličnejših hibridnih oblikah. Prilagodljive Prometheanove strojne in programske rešitve, usmerjene v prihodnost poučevanja, so si hitro pridobile zaupanje učiteljev. S Prometheanovimi interaktivnimi zasloni ActivPanel lahko učitelji enostavno upravljajo vse vrste učilnic (e-učilnice, hibridne učilnice, t.i. “obrnjene” učilnice). Učenci so pri razlagi snovi doma, domače naloge in druga praktična opravila pa se opravljajo v šoli. Tako se lahko učenci v proces vključujejo od doma ali iz šole. Prometheanova programska oprema za predavanja v oblaku, ClassFlow, posreduje učiteljem številne vire in dobre prakse, ki posnemajo osebno interakcijo z virtualnimi predavanji, izpraševanji, ocenjevanji in drugimi aktivnostmi. Uporaba ClassFlow je za učitelje preprosta. Pomagajo si lahko s številnimi nasveti in orodji, svoje znanje pa lahko nadgradijo s spletnimi tečaji in s spletnim portalom  Learn Promethean. Produkti Promethean, ki so jih oblikovali učitelji za učitelje, ohranjajo vključenost učencev. In tako uspešno izpolnjujeo vsa pričakovanja tako učiteljev kot tudi učencev.

Promethean je zaupana vreden partner za učitelje in inovatorje v izobraževanju. Že več kot dve desetletji pomaga ljudem učiti in raste skupaj z njimi ter njihovimi željami. Odkrivanje novega je v središču njihove učne izkušnje. Nagrajeni interaktivni zasloni in programske rešitve za poučevanje preoblikujejo učilnice v ustvarjalna, povezana okolja in spodbujajo skupinski uspeh.